Aktuellt

NYA KURSPROGRAMMET
Kursprogrammet för 2022 finns här.


SKÖRDEFEST HOS SKABBEKATTEN I DJURSTAD

Fredag 1 oktober kl 14 - 23.
Lördag 2 oktober kl 11 - 16.
Söndag 3 oktober kl 11 - 15. 

I BUTIKEN:

Hos mig i Djurstad är butiken i stenladan fylld med nya saker. Bruksföremål i stengods och porslin med sköna mönster och glasyrer, konstföremål med båd hjärta och smärta. Fylliga fat och skålar, bulliga vaser och askar, keramiska tavlor och skulpturer mm.

I KONSTLADAN:

I Konstladan huserar en utställning i olja och akryl av konstnären Martin Hedenmo. Utgångspunkten i målningarna är vardagens detaljer och förbiglidande ögonblick där bilderna öppnar nya dimensioner. En färgstark och surrealistisk vardag glimtar förbi i Martin verk.

THEREMIN PÅ FREDAGEN:

På fredagen kl 18:00 och 20:30 berättar jag om och spelar på det fantastiska instrumentet Theremin i trädgården. Instrumentet är världens första elektroniska instrument, och världens enda som man inte vidrör; istället spelar man på ett elektromagnetiskt fält som formas runt två antenner.

Spelningen sker utomhus och genomförs även vid regn. Om regnet hänger i luften; ta med dig paraply eller regnkappa, och ha varma, sköna kläder!

TIPSPROMENAD OCH MUST:

I trädgården finns varm äppelmust och bland träden hänger en ny keramisk tipspromenad där du som besökare får chansen att testa dina kunskaper om materialet och hantverket. De tre personerna med flest rätt vinner keramik som hämtas upp efter skördefesten eller skickas mot fraktkostnad.

HITTA HIT:

Djurstad bygata 19 -

strax norr om Kårehamn och strax söder om Föra längs den östra landvägen på norra Öland - ca 20 minuters bilfärd norr om Borgholm.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!


LJUS PÅ KULTUR 29 - 31 OKTOBER
Fredag till söndag kl 11 - 15 håller butiken öppet.
I Konstladan hänger utställningen
Minnesförlust, en dagboksutställning med polaroid, poesi och musik. 
Exklusivt under lördagen kan den som förbokar testa att dreja. Kostnaden är 250 per person för ett drejat och glaserat fötremål (ordinarie pris 350 kr). 
 


JULÖPPNING TREDJE ADVENTSHELGEN
Butiken är öppen 11 - 12 december kl 11 - 15.